Lahjoita kasvava muisto

2.5.2018

Puu on oiva tapa muistaa kesän juhlijaa. Se on lahja, jossa on ajatusta mukana ja muisto, joka kasvaa vuosi vuodelta. Lahjapuu tuottaa iloa ja hedelmäpuu lisäksi satoa!

Puulla on aina tarina

Antaisitko kevään valmistuvalle lahjaksi ikioman omenapuun? Entä mikä olisikaan mieluisampi tupaantuliaislahja kuin kauniisti kukkiva päärynäpuu? Juhannustuliaiseksi voit antaa pieneenkin tilaan mahtuvan ja itsepölytteisen perheomenapuun. Kirsikkapuu ilahduttaa myös aina saajaansa!

Puut ovat usein pitkäikäisimpiä puutarhan kasveja, joista kerrotaan tarinoita. Vaari voi muistella, kuinka pihan vanha tammi istutettiin sotien jälkeen ja miten valtavasti omenapuu teki satoa 70-luvun kuumimpana kesänä. Vanhat puut kantavat taatusti tarinoita mukanaan, niiden oksilla kiipeilevät lapset ja varjossa viihtyy eväitä syövä pariskunta.

Nuorempia puita suojataan ja varjellaan, vähän kuten pieniä lapsiakin. Ensimmäisinä vuosina on huolehdittava talvisuojauksesta hyvin, mutta se on pieni vaiva, kun tietää miten kaunis yksilö puusta kasvaa. Hedelmäpuut tuottavat satoa jo varhain, kunhan pölyttäjiä on riittävästi ja kasvuolosuhteet sopivat. Nuoresta puustakin kasvaa aikanaan vahva ja viisas puu, jonka tarina alkaa siitä hetkestä kun puu istutetaan.

Ammattitaitoiset Viherrinki-kauppiaat auttavat sinua mielellään löytämään parhaan ja ikimuistoisimman puun juuri sinun juhlaasi tai tilaisuuteesi.

Lahjapuun mukaan voit pyytää myymälästä myös istutusohjeet ja ostaa pussillisen istutusmultaa. Mukava lisäys voi olla myös itse tehty lahjakortti, jolla lupaat auttaa lahjan saajaa istutuspuuhassa.

Vinkki:

Pienen tytön ja pojan ristiäispäivää on kaunista muistaa lapsen mukana kasvavalla puulla. Puun istutuksesta ristiäispäivänä tulee hieno hetki koko vierasjoukon kesken. Ja vahva ”yhteys” lapseen syntyy, kun puu saa ensimmäisen kastelunsa jäljelle jääneestä kastevedestä.