Marjapuut

9.4.2019

Istuta koriste- ja hyötypuu samassa paketissa. Nämä kolme marjovaa pikkupuuta mahtuvat pieneen tilaan, kukkivat valkoisenaan kevätkesällä ja lumoavat tulenhehkuisella ruska-asullaan. Värijuhlan kruunaavat aromikkaat marjatertut, jotka saa poimia oksilta kumartelematta ja varmasti puhtaina. Tuhohyönteiset ja kasvitauditkin jättävät puut rauhaan. 
Pylväspihlaja ’Autumn Spire’

Pilarimainen puu on lumoavin syyskesällä, kun sitruunankeltaiset marjatertut ja punainen lehdistö loistavat rinta rinnan. Kirpeät marjat käyvät mehuihin ja hilloihin. Kesäkuussa puuta koristavat isot valkoiset kukinnot. Korkeus 4–5 m, leveys vain 1–1,5 m. Talvenkestävä Oulun korkeudelle, vyöhykkeillä I–V.

Marjatuomipihlaja ’Obelisk’

Kapealatvainen, noin 3-metriseksi kasvava ’Obelisk’ kukkii valkoisin tertuin touko–kesäkuussa, keskikesällä kypsyvät makeat mustikkamaiset marjat. Puhtaan keltaiset ja punaiset lehdet ruska-aikaan. Kestävä Rovaniemellä saakka vyöhykkeillä I–VI.

Marjapihlaja ’Burka’

Makeat, miedosti aronialle maistuvat, jopa 2 sentin kokoiset marjat voi nauttia sellaisenaan. Koti- ja saksanpihlajan sekä puna-aronian risteymällä on kiiltävät lehdet, jotka punertavat keväällä ja hehkuvat tulipunaisina syksyllä. Korkeus 2 m. Vyöhykkeet I–IV.