Taimitestaajan kuulumisia: Kati Kainulainen, osa 5

4.10.2023

Blogi: Lasituvan Miniatyyrit

Kesän aika alkaa olemaan ohi ja nyt on jälleen uusi vaihe myös puutarhassa, kun kasvukausi alkaa päättymään. Tykkään syksystäkin ja tähän vuodenaikaan luonnon värit loistavat kuulaana. Kuvassa vielä kukkivia samettikukkia. Vasta kuvan ottamisen jälkeen huomasin tuon melko kookkaan hämähäkin kukassa, pörriäisen vieressä.

Pääsin Viherringin Taimitestaajaksi tänä keväänä ja matkani Taimitestaajana on mennyt mukavasti. Kevään ja kesän aikana on ollut mielenkiintoista seurata saamieni kasvien kasvua. Kuvassa betoninen kissapatsas ja uuden karheat kynttilälyhdytkin laitoin jo esille, kun illat ovat jo pimeitä.

Paitsi väriloistoa, tuo syksy mukanaan myös uneen vaipuvia kasveja ja siemenkotia. Kerään syksyisin perennojen siemeniä talteen ja keväällä laitan ne sisällä multaan kasvamaan pienissä ruukuissa. Siemenlisäys voi olla hidasta ja yksi hyvä perennojen lisäyskeino on kasvien juuriston jakaminen lapiolla varovaisesti näin syksyn aikaan.

Viherringin Taimitestaajana sain puutarhaamme istutettavaksi pilariomenapuun, pilaripäärynäpuun, tarhakellokärhön, puistoatsalean sekä punakoivun. Kuvassa kaunis ja herkkä tarhakellokärhö ja yksi sen vaaleanpunainen kukkakin vielä jaksaa kukkia. Tarhakellokärhö on mielestäni todella kaunis ja sen kukkimisaika on pitkä.

Tästä pääset kurkkaamaan aiempiin postauksiini Taimitestaajana: 

Taimitestaaja osa 1

Taimitestaaja osa 2 

Taimitestaaja osa 3

Taimitestaaja osa 4

Punakoivu ”Hekla” kasvoi hyvin kesän ajan ja nyt se on jo valmistautumassa talveen. Punakoivun lehdet ovat kauniin punasävyiset. Istutin punakoivun puolivarjoisaan puutarhamme nurkkaan ja hyvin tämä ”Hekla” tuntuu olevan siihen paikkaan nyt sopeutunut.

Villiviinin alun istutin puutarhaamme, kun muutimme tänne kotipaikallemme vuosia sitten. Villiviini muuttuu syksyisin kauniin helakan punaiseksi ja tässä alkaa näkymään pikku hiljaa jo syksyn kauniita värejä.

Viherringin myymälöiden valikoima on laaja ja ihanaa, kun pääsin istuttamaan näitä ihanuuksia meidän puutarhaan. Kuvassa näkyy pilariomenapuu, joka on näinkin syksyllä vielä viherlehtinen. Puu on juurtunut nyt kesän aikana paikalleen hyvin. Mukavia syksyn hetkiä sinulle ja palaillaan taas pian!

T: Kati

Teksti ja kuvat: Kati Kainulainen