ISTUTA PUU -kampanja 2020

25.5.2020

Viherrinki-kauppiaat ovat mukana ilmastotalkoissa ja haluavat samalla kannustaa ihmisiä istuttamaan puita omaan elinpiiriinsä. Viherrinki-myymälöissä järjestetään 1.-7.6. Istuta puu -kampanja. Kampanjan tuotolla tuemme Suomen luonnonsuojeluliiton ilmastotyötä ja lahjoitamme jokaisesta ostetuista puun taimesta 1 € / puu Suomen luonnonsuojeluliitolle.

”Annetaan yhdessä ympäristölupaus: istutetaan jokainen tänä keväänä ainakin yksi uusi puu elinpiiriimme!”

Istutetaan yhdessä
Innosta ystävät ja sukulaisetkin yhdessä ilmastotalkoisiin! Anna lahjaksi tai vie tuliaiseksi hedelmä-, lehti- tai havupuu. Ei tarvitse olla metsänomistaja voidakseen istuttaa puita. Myös mökillä, tuttavan mailla tai omalla pihalla se onnistuu. Näin istutatte yhdessä hyvää ilmastolle. Istutetusta puusta syntyy kasvava muisto, jonka tarinaa on mukavaa kertoa seuraaville sukupolville.

Pienetkin teot ovat merkityksellisiä
Jokainen meistä voi omalta osaltaan tehdä parhaansa oman ympäristönsä ja samalla ilmaston hyväksi. Yksi helpoimpia ja konkreettisimpia tapoja on istuttaa puu.

Puut ovat maapallon hiilisyöppöjä – jokainen puutarhassa kasvava puu pystyy sitomaan itseensä merkittävän määrän hiilidioksidia vuodessa. Yksi kilogramma puuta tarvitsee kasvaakseen noin 1,55 kilogrammaa ilman hiilidioksidia, jonka hiili varastoituu puuhun. Noin puolet puuaineksesta on hiiltä. Nyrkkisääntö on, että 1 kuutiometri puuta varastoi 1 tonnin hiilidioksidia.

Kun jokainen kynnelle kykenevä istuttaa puun omaan elinpiiriinsä, olemme yhdessä auttamassa luontoa ja rakennamme ilmakehälle tärkeää hiilinielua. Yksittäiset ihmiset voivat tehdä pieniäkin tekoja, joilla on merkittäviä vaikutuksia.

ISTUTA PUU -kampanja ei koske verkkokauppaostoja eikä viherrakennuskohteita, kampanjassa eivät ole mukana aitataimet. Vehreitä, istutettavia ilmastointitekoja löytyy lähimmästä Viherrinki-myymäläsi.