Pienet pensaskirsikkapuut

21.4.2022

Pieneen pihaan voi istuttaa hurmaavan kirsikkatarhan käyttämällä erilaisia pensaskirsikoita. Näitä ovat esimerkiksi kotimaiset ja satoisat ’Novella’, ’Tamaris’ ja ’Carmine Jewel’. Nämä pensaskirsikat on vartettu 60-80 cm korkeaan runkoon. Kirsikkapensaan alusta on pienen rungon ansiosta helppohoitoinen ja sadonkorjuu käy vaivatta näistä matalakasvuisista pikkupuista!

Pensaskirsikka ’Novella’

Prunus cerasus

Ihana uutuuslajike ’Novella’ on kaunis matalarunkoinen pikkupuu, joka sopii koristamaan niin hyöty- kuin koristepuutarhaa. Lajike on runsassatoinen ja sen marjat ovat väriltään lähes mustanpunaisia. Maku hurmaa aromeillaan.

Pensaskirsikka ’Tamaris’

Prunus cerasus

Hillityn korkuinen uutuuslajike, jonka kookkaat, tummanpunaiset marjat ovat kypsinä makeahkot ja voimakasaromiset. ’Tamaris’ ilahduttaa kasvattajaansa runsaalla kukinnalla ja sadolla.

Pensaskirsikka ’Carmine Jewel’

Prunus cerasus

Kestävä, aikainen ja runsassatoinen pensaskirsikkalajike, jonka marjat ovat makeanhappoiset ja ihanan aromikkaat. ’Carmine Jewel’ on yksi kestävimmistä kirsikoistamme, jota voi rohkeasti kokeilla pohjoisemmassakin.

Ihanan Pihan pensaskirsikat ovat itsepölytteisiä, mutta hyötyvät ristipölytyksestä. Muistathan tarkistaa näiden taimien saatavuuden kauppiaaltasi.