Viherringin valloittavat viiniköynnökset

17.6.2012

Maukkaimmat rypäleet saat omasta puutarhastasi, viiniköynnösten kasvatus sopii myös meille. Suomalaiseen puutarhaan sopivat lajikkeet ja parhaat vinkit saat Viherrinki-myymälästä!

’Jubileinaja Novgoroda’

”Novgorodin juhla” on uusi venäläinen talvenkestävä (-30 C) lajike. Kellertävät rypäleet ovat helmikimppuja jotka ovat suussa sulavia. Lajike sopii erinomaisesti myös viininvalmistukseen kotioloissa.

’Zilga’

’Zilga’ on erittäin talvenkestävä lajike joka on selviytynyt jopa –40 C. Zilga kehittyy nopeasti rotevakasvuiseksi köynnökseksi. Keskikokoiset, tummansiniset ja herkulliset rypäleet valmistuvat aikaisin ja ovat erittäin makeita.

’Hazaine Sladkii’

’Hazaine Sladkii’ on useita makutestejä voittanut uusi lajike. Sen tiedetään menestyneen jopa –33 C. Keskikokoiset, siniset rypäleet sisältävät mm. paljon C-vitamiinia. Sopii erinomaisesti myös viininvalmistukseen kotioloissa.

Istutus

Valitse viiniköynnökselle puutarhastasi lämmin ja valoisa kasvupaikka. Kasvualustan tulee olla syvä, jotta viiniköynnös pystyy kehittämään sekä pinta-, että syväjuuriston.

Kasvihuoneeseen

’Rondo’, ’Summer Sweet’, ’Fabel’ ja ’Svensson Red’ ovat uudempia lajikkeita, joita me viherrinkiläiset suosittelemme kokeiltavaksi ainakin kasvihuoneviljelyyn. Niiden erinomaisen suurien ja maukkaiden rypäleiden vuoksi ne ovat erittäin monikäyttöisiä.