Suomalaiset luonnonpuut visakoivu ja keltamarjapihlaja

17.6.2012

Puutarhurisi valitsema -tuoteperheen keltamarjapihlaja ja visakoivu ovat matalakasvuisia lähes pensasmaisia pikkupuita. Ne kannattaa pitää mielessä, jos puutarhatontti rajautuu avoimeen, vielä rakentamattomaan maastoon tai tontti on niin iso, että on järkevää kasvattaa puutarhaa vaiheittain kohti luonnontilaista metsää.

Kaunismuotoinen tuulensuoja

Keltamarjapihlaja on kotipihlajan oranssinkeltamarjainen lajike, joka menestyy Oulun tienoilla saakka. Istuta niistä tiivis ryhmä tai kokeile leikattavana pensasaitana. Pihlaja kestää hyvin leikkausta ja se uusiutuu helposti kanto­ ja juuri­ vesoista. Syysilmettä piris­tävät keltaiset marjatertut.

Visakoivu on rauduskoivun pensasmainen muunnos

Puutarhurisi valitsemat visakoivut ovat vain noin kolmimetrisiksi kasvavia, pensasmaisia, hyvin haaroittuvia. Nyt pääset ihailemaan koivun kauniin valkeaa runkoa pienessäkin tilassa. Muistatko miten hyvältä koivunlehdet tuoksuvat sateen jälkeen?

Kotipihan suunnittelu ja ideoiminen on innostavaa ja omaan lähiympäristöön sijoittamista. Kannattaa pitää mielessä, että apuakin on suunnittelutyöhön. Viherrinki-myymälästä tavoittaa aina puutarha-alan ammattilaisen, jolta voit kysellä neuvoja.