Suklaakirsikka – puutarhurisi suosittelee

26.4.2013

Paras vinkkisi suklaakirsikan käyttöön?

”Suklaakirsikka – verraton lahjakasvi erilaisiin tilanteisiin. Siitä pitävät kaikki!”

Jo kasvin nimestä herahtaa vesi kielelle. Suklaakirsikka sopii kokonsa puolesta monenlaisille pihoille hyöty- ja koristekasviksi. Helppohoitoisena se on mainio lahja aloittelevallekin pihanlaittajalle. Pensas on myös helppo kuljettaa, vaikka pyörän tarakassa. Mieluinen vieminen tupaantuliaisiin, syntymäpäiville, häälahjaksi, kiitoksena ja ystävän ilahduttamiseen. Kokeile!

Puutarhuri Arja Sarkanen
Kuusankosken Viherpiste Ky Kuusankoski

”Tämä erinomaisen maittava kirsikka on helppohoitoinen ja kestävä siperialainen lajike.”

Lannoita niukasti, jotta kasvi tuleentuu kunnolla syksyllä ja kukkasilmut ehtivät valmistautua riittävän hyvin talveen ja pakkasiin. Itsepölytteisenä lajikkeesta satoa tulee aina, mutta ristipölytys eri kirsikoiden välillä lisää satoa. Viherringin suklaakirsikka on matala pensas, joten kirsikat on helppo suojata linnuilta. Ja kas, pian pääset itse nauttimaan suklaanvivahteisista herkkuhetkistä!

Puutarhuri Antti Kauppila
Kauppila Oy Turku

”Suklaakirsikka on ihastuttava aurinkoisen paikan koristekasvi!”

Istuta kauniisti kasvava pensas aidanteeksi ja vietä keväällä hanamia, japanilaista kirsikankukkien katselujuhlaa. Suklaakirsikkapilvi on lumoava. Elokuussa kypsyvän kirsikan maku on lempeän mantelinen; siitä valmistetut hillot, mehut ja likööri maistuvat raikkaalta. Kaiken kruunaa sadonkorjuun jälkeen hieno oranssin värinen syysasu.

Puutarhuri Kirsi Sjöroos
Viherkäine Rauma

Nauttikaa oman puutarhan kesäherkuista toivottavat Viherringin puutarhurit!