Koristekirsikka hurmaa vaaleanpunaisin suudelmin

17.6.2012

Tänä keväänä Viherringin Puutarhurisi valitsema -tuoteperheessä on saatavilla upea koristekirsikka Kevätsuudelma. Taimet ovat terveitä ja omajuurisia sekä Suomessa kasvatettuja.

Kukkiva koristekirsikka hurmaa kukkarunsaudellaan kenet vain. Koristekirsikka Kevätsuudelma kukkii varhain keväällä helmeilevän vaaleanpunaisena huntupilvenä. Kun kukat kuihtuvat, ne leijailevat kuin pienet vaaleanpunaiset silkkiperhoset, niin kaunista! Tämä viehkeä pikkupuu soveltuu katseenvangitsijaksi vaikka keväinen sipulikukka- ja perennaryhmä ympärillään. Toisaalta sen pieni koko antaa mahdollisuuden istuttaa koristekirsikoita vaikka useamman samaan ryhmään.

Koristekirsikan keväällä punertuvat silmut ja herkät kukat juhlistavat kevättä. Silloin kannattaa rentoutua puutarhassa ja pysähtyä ihastelemaan valoisan vuodenajan vaikutuksia. Kotipuutarhasta voi nauttia vielä enemmän tuomalla oleskelualueen läheisyyteen vesielementin, kuten suihkulähteen tai altaan, ja tunnelman voi täydentää koristekirsikoilla.

Koristekirsikka on kestävä ja kaunis kukkiva pikkupuu, joka sopii hyvin pieneenkin pihaan. Se antaa ihailtavaksi keväällä kukkia ja syksyllä loistavan hehkuvan oranssinpunaisen syysvärin. Puun kaunis ja pehmeälinjainen kasvutapa antaa mahdollisuuden käyttää sitä miellyttävänä näkösuojana. Puutarhaan voi rakentua oma mielipaikka, vaikka saunan vilvoitteluterassille, kun koristekirsikka puhkeaa kukkaan.

Koristekirsikka Kevätsuudelma

Prunus ’Accolade’

  • Kukinta: Kukkii aikaisin keväällä. Upea vaaleanpunainen kukinta. Kukat jopa osittain puolikerrottuja. Erityisen kauniinmuotoiset tumman roosan väriset nuput.
  • Kasvupaikka: Upein kukinta aurinkoisessa kasvupaikassa. Viihtyy hyvin pieneen kumpuun istutettuna, anna kunnon peruskalkitus ja vuosittain ylläpitokalkitus. Sopiva pH-arvo on 6,5–7,0.
  • Leikkaus: Hyvin vähäinen leikkaustarve. Oksia voi poistaa harkiten loppukesästä.
  • Käyttö: Monikäyttöinen puutarhan kukkiva pieni koristepuu.