Grow, eat & taste! 

10.4.2017

Kasvata itse omat herkkuvihannekset. Olemme koonneet upean valikoiman harrasteviljelijän keittiöpuutarhaan sopivia lajikkeita. Viherrinki-myymälästä löydät tietenkin myös runsaan tarjonnan kaikkia muitakin kotipuutarhaan soveltuvia vihannesten taimia.

Häränsydäntomaatti ’Gourmandia’

Jättikokoinen, mehevä, jopa 250 g hedelmä. Satoisa tomaatti, jonka herkullinen maku täytyy kokea!

Mini San Marzano -tomaatti ’Caprese’

Pienet, pitkulaiset ja tosi makeat hedelmät ovat kuin karamelleja. Helppo viljellä. Erinomainen keittoihin, kastikkeisiin, salsaan, salaatteihin sekä tietenkin tuoreena naposteltavaksi.

Paprika ’Toscana’

Erittäin makea punainen suippopaprika. Sopii mainiosti salaatteihin, leivän päälle, pizzaan tai vaikka täytettynä grilliin. Maista ja ihastu!

Chilipaprika ’Sumher’

Mieto punainen ”turkinpippuri” on vihreänä mieto; punaiseksi kypsyessään maku terävöityy pikantiksi, muttei polttavaksi. Miedon makunsa ansiosta todella monikäyttöinen.

Chilipaprika ’Hot Lemon’

Erittäin tulinen keltainen chili, jossa mukana hieno sitruksen tuoksu. Antaa mukavasti potkua erityisesti tulisiin äyriäisruokiin ja sopii hyvin myös kanan kanssa.

Chilipaprika ’Calita Red’

Punainen, erittäin tulinen habanero ei jätä ketään kylmäksi. Tulisuudessa viitteitä hedelmäisyyteen ja aprikoosiin. Tulisen ruuan ystävä rakastaa tätä!

Chilipaprika ’Impressa’

Punainen Thai-chili sopii hyvin kaikkeen ruuanlaittoon, erityisesti salaatteihin ja kastikkeisiin sekä tietenkin itämaisiin ruokiin.

Munakoiso ’Diva’

Kreikkalaisen keittiön klassikko, joka runsaan oliiviöljyn ja pitkän uunissa hauduttamisen jälkeen suorastaan sulaa suussa. Kokeile tätä kasviskeittiön herkkua, sillä munakoison kasvattaminen ei todellakaan ole vaikeaa!

Amppelikurkku ’Mini Stars’

Pienihedelmäinen kasvihuonekurkku jonka viljely onnistuu hyvin myös terassilla tai parvekkeella amppelissa tai ruukussa. Tiivis kasvutapa tekee kasvatuksesta helppoa, hedelmät 8–10 cm pitkiä.


Kasvattamisen iloa ja herkuttelun riemua! Kasvihuoneessa viljely onnistuu varmemmin, mutta lämpimällä paikalla vihanneksista saa satoa myös ruukuissa patiolla tai parvekkeella. Muista kastella ja lannoittaa säännöllisesti!

Viljelyohjeita saat palvelevasta Viherrinki-myymälästä, tai käy kurkkaamassa vinkit nettisivuiltamme viherrinki.fi

Teksti: Matti Jaakkola