Pienen pihan hanami syntyy pensaskirsikoilla

21.4.2022

Kukapa ei olisi haaveillut keväisestä kirsikankukkaloistosta omassa puutarhassaan! Japaninlainen hanami eli kukkien katselemisen juhla on rantautunut myös Suomeen ja se ajoittuu kirsikoiden kukinnan aikaan. Juhlaa vietetään kokoontumalla kirsikkapuiden katveeseen nauttimaan kauniista kukista, ystävistä ja yhdessäolosta.

Pieneen pihaan tai puutarhaan keväisen hanami-juhlan saa aikaiseksi istuttamalla pensaskirsikoita, kuten esimerkiksi kotimaisia, satoisia lajikkeita: ’Novella’, ’Tamaris’ ja ’Carmine Jewel’. Nämä pensaskirsikat on vartettu 60-80 cm korkeaan runkoon. Kirsikkapensaan alusta on pienen rungon ansiosta helppohoitoinen ja sadonkorjuu käy vaivatta näistä matalakasvuisista pikkupuista!

Pensaskirsikka ’Novella’

Prunus cerasus

Ihana uutuuslajike ’Novella’ on kaunis matalarunkoinen pikkupuu, joka sopii koristamaan niin hyöty- kuin koristepuutarhaa. Lajike on runsassatoinen ja sen marjat ovat väriltään lähes mustanpunaisia. Maku hurmaa aromeillaan.

Pensaskirsikka ’Tamaris’

Prunus cerasus

Hillityn korkuinen uutuuslajike, jonka kookkaat, tummanpunaiset marjat ovat kypsinä makeahkot ja voimakasaromiset. ’Tamaris’ ilahduttaa kasvattajaansa runsaalla kukinnalla ja sadolla.

Pensaskirsikka ’Carmine Jewel’

Prunus cerasus

Kestävä, aikainen ja runsassatoinen pensaskirsikkalajike, jonka marjat ovat makeanhappoiset ja ihanan aromikkaat. ’Carmine Jewel’ on yksi kestävimmistä kirsikoistamme, jota voi rohkeasti kokeilla pohjoisemmassakin.

Ihanan Pihan pensaskirsikat ovat itsepölytteisiä, mutta hyötyvät ristipölytyksestä.