Pensaat ruukussa

18.4.2013

Taimivaiheessa kaikkien pensaiden ja havukasvien taimet mahtuvat tilavaan ruukkuun, jota voi siirtää mielensä mukaan parvekkeella, terassilla tai puutarhassa. Isoiksi kasvaneet pensaat voi siirtää avomaalle lopulliselle kasvupaikalleen.

 

Tämän ruukkuistutuksen kasvit viihtyvät puolivarjossa ja varjossakin, mutta myös aurinkoinen kasvupaikka käy kunhan veden saanti on turvattu.

Pallotuija ja sinilaakakataja ovat kasvutavaltaan ja väreiltään selvästi toisistaan poikkeavia ainavihantia havuja. Kesäistä kukintaa ryhmään tuovat ruusuangervo ja syyshortensia sekä valkoisenaan kukkiva köynnöslaji lumikärhö. Havujen ja pensaiden väleihin mahtuu aina sipulikukkia, kuten narsisseja ja tulppaaneja.

  

Istutussuunnitelma

NroTaimia
1. Syyshortensia1 kpl
2. Ruusuangervo1 kpl
3. Pallotuija1 kpl
4. Sinilaakakataja1 kpl
5. Lumikärhö1 kpl
6. Narsissi20 kpl
1. Syyshortensia (Hydrangea paniculata) kukkii heinäkuusta pakkasiin. Valkoinen kukinto punertuu vähitellen. Korkeus 2–4 m. Vyöhykkeet I–IV.2. Tummaruusuangervo (Spiraea japonica ’Dart’s Red’) puhkeaa kukkaan keskikesällä. Korkeus noin 50 cm. Vyöhykkeet I–III.3. Pallotuija (Thuja occidentalis) voi olla tumman- tai vaaleanvihreä tai keltainen riippuen lajikkeesta. Monivuotisiin ruukkuistutuksiin kannattaa valita pienimpiä lajikkeita. Korkeus 30–100 cm. Vyöhykkeet I–IV (V).
4. Sinilaakakataja (Juniperus horizontalis ’Glauca’) tuo ruukkuun väriä ympäri vuoden. Korkeus noin 20 cm. Vyöhykkeet I–VI.5. Lumikärhö (Clematis ’Paul Farges’) kukkii keski–loppukesällä. Versot 3-6 m. Menestyy maanpeittäjänä vyöhykkeillä I–IV.6. Narsissit kukkivat huhti–toukokuussa avomaalla, mutta parvekeruukuissa ne voi hyötää kukkaan jo kevättalvella. Kukinnan jälkeen kuihtuvat versot jäävät tässä ryhmässä pensaiden alle piiloon.