Makeita mansikoita jo istutuskesänä

28.4.2014

Mitä tarkoittaa mansikan frigo-taimi?

Yhden kesäkauden ajan mansikan emotaimien annetaan tuottaa pelkästään rönsytaimia ympärilleen. Kukinnot nypitään pois, jotta voimia ei kulu sadon tuottamiseen. Rönsytaimet saavat kasvaa emonsa rinnalla myöhäissyksyyn asti.

Uudet taimet saavat kasvaa kokoa pellossa ja kehittää seuraavaa kesää varten kukka-aiheet sadon tuottamista varten.

Lokakuun loppupuolella kaikki taimet nostetaan koneellisesti pellosta. Taimiaineisto lajitellaan, kokoluokitellaan ja pakataan talven ajaksi kylmävarastoon. Varaston lämpötila on -1,5°C, tässä juurakot eli frigo-taimet säilyvät lepotilassa niin, että niiden sadontuottokyky on paras mahdollinen.

Mansikan 6-pack taimet

Puutarhurisi valitsema 6-pack taimet eli satotaimet ovat frigotaimista kasvatettuja taimia. Näihin olemme valinneet kaikkein kookkaimmat juurakot. Taimien sadontuottokyky on erinomainen jo istutusvuotena, niissä on runsaasti kukka-aiheita valmiina. 6-pack taimet voidaan istuttaa perinteiseen mansikkamaahan, mutta hyvin myös koristepuutarhaan vaikkapa perennapenkkiin. Satotaimet ovat erinomainen valinta myös parvekeviljelyyn esimerkiksi amppeliin tai terassille kauniiseen ruukkuun.

Makeita mansikoita jo istutuskesänä!

Mansikan 10-pack taimet

Keväällä myytävät 10-pack taimet on tuotettu syksyllä pakkasvarastoiduista frigo-taimista. Käytetty materiaali on pientä juurakkoa, mutta silti taimet voivat tuottaa satoa jo istutusvuonna. Esikasvattamalla taimi 10-pack kennossa helpotetaan kasvuun lähtöä asiakkaalla. Istutettava taimi on jo kasvussa eikä pelkoa juurakoiden kuivumisesta ole. 10-pack taimet soveltuvat erityisesti kasvimaalle tai peltoon istutettaviksi.

(Syksyllä myytävä 10-pack taimi on kesän pistokastaimi juurrutettuna, jolloin se tuottaa satoa vasta seuraavana keväänä.)