Köynnöskasvien viehättävä moninaisuus!

6.6.2012

Erilaiset köynnöskasvit ihastuttavat meitä mikä rehevällä kasvullaan mikä loisteliaalla kukinnallaan tai huumaavalla tuoksullaan. Olemme tottuneet villiviinin peittämään seinään tai säleikössä kukkivaan clematikseen, mutta köynnöksiä voi toki käyttää muuallakin.

Tässä pari vinkkiä:

Peitä hankala varjorinne köynnöshortensialla tai kokeile kuinka villiviini kiipeää männyn runkoa pitkin aina latvukseen saakka. Istuta puuaidan pehmentäjäksi aurinkopuolelle alppikärhö tai köynnösruusu, sekoita erivärisiä metsäköynnöksiä ja saat hehkuvan värileikin joka kukkii pitkin kesää!

Rakenna portti, jossa tuoksuvat eriväriset köynnöskuusamat. Kermanvalkoisen tuoksuköynnöskuusaman eksoottiset kukat levittävät huumaavaa tuoksuaan kesäöihin, ja houkuttelevat perhosia. Tuliköynnöskuusaman kolibrimaiset tulenoranssit kukat herättävät huomiota keskikesällä ja koreaköynnöskuusaman kaksiväriset orkideamaiset kukat eivät jää keltään huomaamatta!

Köynnöksillä voit leikkiä värileikkejä ja samalla peittelet kauneudella paikkoja, jotka tarvitsevat nopean suojan. Jalokärhöjen uskomaton upeus ja värien runsaus on vertaansa vailla. Kokeile parvekkeella istuttaen isoon ruukkuun, lannoita, kastele ja nauti.

Hauska ja kokeilemisen arvoinen kasvi on myös minikiivi. Sen pienet, karviaisen kokoiset marjat ovat lapsistakin mukavaa naposteltavaa.

Viherrinki-myymälöissä ovat köynnösvalikoimat parhaimmillaan, tule valitsemaan omasi!