Säleikköpuut

9.4.2019

Säleikköomenapuu

Säleikköomenapuun kasvatus on nyt helpompaa kuin koskaan! Tuotimme kotimaisen taimiston kanssa yhteistyössä taimia, jotka on leikattu ja tuettu valmiiksi bambusäleikköön. Siitä on helppo jatkaa kasvattamista seinään kiinnitettyyn köynnöstukeen tai vaikkapa rivitalopihan väliaitaan.

Hillittykasvuinen B9-perusrunko takaa, että puista tulee vain pari metriä korkeita ja satoa tulee varhain. Jopa taimissa voi olla omenoita!

Ruvenkestävien Siloposki-lajikkeiden ansiosta saat virheettömän terveitä omenoita ilman torjunta-aineita. Eri lajikkeilla on huomattavia eroja alttiudessa omenaruvelle. Sateisena ja kosteana kesänä taudit saattavat pilata ison osan kotipuutarhan omenasadosta. Torjuntatoimet ovat hankalia, koska kasvitaudin aiheuttajat liikkuvat ilman kautta myös ympäristöstä.

 

Siloposken aikainen

Malus ’Krasnoje Ranneje’

Erittäin aikaisin kypsyvä, herkullinen kesäomena, jonka hedelmät säilyvät enintään 3 viikkoa. Hedelmät 80–120 g, pohjaväri keltainen, peiteväri leveäviiruinen punainen. Maku aromikas, makeanhappoinen. Puu on keskikokoinen. Suositellaan terveempänä ’Huvituksen’ ja ’Pirjan’ tilalle kotipuutarhoihin kesän ensiomenaksi. Risteytys ’Melba’ x ’Vesna’. Talvenkestävyys keskinkertainen I–III (IV).

 

Siloposken hunajainen

Malus domestica ‘Medunitsa’

Herkullisen makuinen kesäomena. Hedelmä kookas. Pohjaväri keltainen, jota peittää oranssi–tumma puna. Maku lievästi happoinen, hyvin makea, hunaja-arominen. Kypsyy elokuun lopussa. Puu voimakaskasvuinen. Ruvenkestävyys hyvä. Risteymä ’Wealthy’ x ’Koritshnoje polosatoje’. Talvenkestävyys erinomainen, vyöhykkeet I–IV.