Rungolliset syreenit

29.4.2014

Puutarhurisi valitsema -tuoteperheeseemme on valittu kauniita, terveitä ja helppohoitoisia syreeneitä rungollisena pikkupuuna. Erityisesti pienillä pihoilla saadaan puutarhaan näyttävyyttä ja kerroksellista runsautta istuttamalla kukkiva puita kasviryhmiin. Puiden alla viihtyvät niin sipuli- ja kesäkukat kuin pensaat ja perennat. Valitsemalla 3–5 eri aikaan kukkivaa pikkupuuta, saa nauttia kukkien tuoksuista ja väreistä varhaisesta keväästä sydänkesään.

Jalosyreeni ’Charles Joly’

Syringa vulgaris ’Charles Joly’

Runsaskukkaiset lyhyet kukinnot. Kerrannaiset kukat näyttävät hauskan kirjavilta, sillä ne ovat sisäpuolelta roosat ja ulkoa purppuranpunaiset. kukinta kesäkuussa. ’Charles Joly’ menestyy Keski-Suomessa saakka vyöhykkeillä I–III.

Jalosyreeni ’Moskovan Kaunotar’

Syringa vulgaris ’Moskovan Kaunotar’

Puutarhurisi valitsema jalosyreeni ’Moskovan Kaunotar’ sulattaa sydämet taivaallisen ihanasti tuoksuvilla kukillaan. Nuppuisina ne punertavat hennosti. ’Moskovan Kaunotar’ menestyy Keski-Suomessa saakka vyöhykkeillä I–III (IV).

Puistosyreeni ’Tammelan Kaunotar’

Syringa x henryi ’Tammelan Kaunotar’

Puistosyreeni ’Tammelan Kaunotar’ puhkeaa kukkaan noin viikon jalosyreenejä myöhemmin. Myös tämän hämäläisen lajikkeen nuput ovat vaaleanpunaiset. Se kestää talvet Rovaniemen korkeudella asti eli vyöhykkeillä I–VI (VII).

Likusterisyreeni

Syringa reticulata

Jopa 6 metriä korkea likusterisyreeni kukkii muita syreenejä myöhemmin – vasta heinäkuussa. Vaikka hunajalle tuoksuva kukinto voi olla 30-senttinen, se näyttää harsomaisen keveältä. Keltaiseen vivahtava kukinto pysyy kauniina pitkään kukinnan jälkeenkin. Laji menestyy vielä Oulun korkeudella V-vyöhykkeellä.