Punaisen sävyissä hehkuvat pionit

25.4.2021

Lehtien lempeä vihreä tarjoaa loistavan estradin kesän pöyhkeimmille kukkijoille – punaisen eri sävyissä loistaville pioneille. Näyttävimpinä esiin nousevat pirtsakan pinkit lajikkeet, jotka valloittavat sekä ulkomuodollaan että tuoksullaan. Mystiikkaa ja arvokkuutta huokuvat tummanpunaiset lajikkeet eivät jää vähemmälle huomiolle. Pionit herättävät tunteita ja niiden suosio on taattu vuosisadasta toiseen!
Kiinanpioni ’Celebrity’

Paeonia lactiflora

Kiinanpioni ’Celebrity’ on nimensä veroinen! Tämä puutarhan ”julkkis” vie näyttävillä kukillaan huomion vaatimattomammilta kukkijoilta. ’Celebrity’n kukkien voimakkaan vadelmanpunaiset suojaterälehdet kannattelevat raikkaan valkoista, röyhelöistä terälehtikaulusta. Kauluksessa on ripaus vadelmanpunaista, joka jatkuu voimakkaampana kukan keskiosaan. Kerrassaan hurmaava ja ihanasti tuoksuva kukka! Kukinta tulee kauniisti esiin kauniin tummanvihreitä lehtiä vasten. Kasvusto on tiivis ja pystykasvuinen. Kasvukorkeus 80-100 cm. Kukinta-aika melko aikainen, kesä-heinäkuussa.

Tarhapioni ’Rubra Plena’

Paeonia officinalis

Karmiininpunainen tarhapioni ’Rubra Plena’ tunnetaan myös talonpojanpionina. Nimi kertoo tarhapionien pitkästä historiasta ja suosiosta, joka on jatkunut nykypäiviin. Kestävä tarhapioni ’Rubra Plena’ kukkii suurin, noin 15-20 cm levein, kerrotuin kukkasin. Täyskerrottujen kukkien tuoksu on lempeän mieto ja makea. Kasvusto on pensasmainen. Kasvukorkeus 60-80 cm. Kukinta-aika melko aikainen, kesä-heinäkuussa.

Kiinanpioni ’Red Magic’

Paeonia lactiflora

Kiinanpioni ’Red Magic’ tunnetaan myös nimillä ’Hei Hai Bo Tao’ ja Mustan meren aallot. Lajikkeen kukkien terälehdet ovat erittäin tummanpunaiset ja niissä on aavistus karpalon sävyä. Lehdistö kiiltävän tumman vihreä. ’Red Magic’in kukkien keltainen keskusta tuo näyttävään kukkamereen auringon sävyjä ja pilkettä. Tämän kukkameren yllä leijailee huumaava pionin tuoksu. Pitkään kestävä kukinta alkaa kesä-heinäkuussa. Kasvukorkeus 70-90 cm.