Hunajamarja – helppohoitoinen herkkumarja

9.4.2018

Vuosien jalostustyön jälkeen meillä on ilo esitellä kevään odotetuimmat uutuusmarjat; Hunajamarjat Hilma ja Onni sekä Lempi. Nämä uutuuslajikkeet ovat huomattavasti makeampia ja suurimarjaisempia kuin aikaisemmat lajitoverinsa!

Hunajamarja (Lonicera caerulea var. kamtschatica) on erittäin terveellinen, hyvänmakuinen ja helppohoitoinen marjapensas. Makeat ja mehukkaan herkulliset marjat alkavat kypsyä jo kesäkuulla ennen mansikkaa. Ja mikä parasta, Hunajamarjan varhainen kukinta keväällä sietää jopa -8 asteen pakkasen, joten se on erittäin satovarma kasvi meidän vaihtelevissa olosuhteissamme.

”Kesän odotetut, ensimmäiset marjat – satokausi alkaa ennen mansikkaa!”

Monikäyttöinen vitamiinipommi

Hunajamarjaa kutsutaan ikuisen nuoruuden marjaksi ja siinä onkin moninkertainen määrä vitamiineja sekä antioksidantteja esimerkiksi mustikkaan verrattuna. Tätä vitamiinipommia on viljelty kaupallisesti jo vuosikausia mm. Venäjällä ja Kanadassa.
Hauskan pitkulaiset marjat sopivat sellaisenaan syötäviksi, leivontaan, jälkiruokiin, hilloihin ja mehuihin sekä pakastukseen. Mustikkaisen kirsikkainen maku on uusi hieno tuttavuus ja ohutkuoriset marjat suorastaan sulavat suussa! Satoa tulee jopa 5 kg/pensas.

Terve ja helppohoitoinen pensas

Hunajamarjapensas on täysikasvuisena 1–1,5 m korkea, leveyttä noin metri. Pensas on nopeakasvuinen, melko vaatimaton kasvupaikan suhteen ja sen leikkaustarve on vähäinen. Myöskään taudit ja tuholaiset eivät sitä kiusaa. Hunajamarja on erittäin talvenkestävä ja menestyykin lähes koko maassa, vyöhykkeelle VI saakka.

Hunajamarjan sato varmistetaan istuttamalla eri lajikkeita samaan ryhmään. Istuta siis puutarhaasi vaikka koko perhe; Hilma ja Onni sekä Lempi. Lisäksi valikoimassamme on kaksi kanadalaista erinomaiseksi havaittua satoisaa lajiketta: ’Aurora’ ja ’Honeybee’.

Hilma

Kauniin tiivis kasvutapa. Tummansiniset, suuret, pitkulaiset, mutta keskeltä pulleat, vahapeitteiset marjat.

Onni

Voimakaskasvuinen pensas, jossa suuret, maukkaat ja vahapeitteiset marjat.

Lempi

Reheväkasvuinen, erittäin satoisa lajike. Marjat jopa yli 4cm pitkiä, meheviä.

’Aurora’

Kapeakasvuinen. Maukkaat suuret marjat joissa hieman hapokkuutta. Hyvä pölyttäjälajike.

’Honeybee’

Sylinterin muotoiset, makeanhappamat ja mehukkaat marjat, jotka eivät varise pensaasta kypsyttyään.


Valmista herkkuja hunajamarjoista: tutustu hunajamarjaohjeisiin